Werkplek, interieur
Arocs

Werkplek, interieur

De cabines van de Arocs tonen hoe een moderne werkplek eruit ziet.

Bij het eerste proefzitten en na talloze ritten: De cabines van de Arocs laten zien wat de essentie is van een moderne werkplek. Met een voorbeeldige ergonomie, met een hoge functionaliteit en met vele praktische details die het zware werk gewoonweg gemakkelijker maken.

De voordelen op een rij.

  • Hoger rij- en werkcomfort dankzij de ergonomisch vormgegeven werkplek voor de chauffeur
  • Twee cockpitvarianten
  • MirrorCam voor verbeterd zicht en meer veiligheid
  • Sleutel met afstandsbediening, met comfortvergrendeling op aanvraag
  • Uitgebreid assortiment radio's en multimedia-apparatuur, alsmede trucknavigatie
  • Comfortabele zetels met bijzonder ruim zitvlak en groot instelbereik
  • Snel reagerend luchtgeregeld verwarmings- en ventilatiesysteem met restwarmtebenutting, als optie leverbare airconditioning, automatische airconditioning, extra warmwaterverwarming en standairconditioning
  • Omvangrijk en individueel uit te breiden opbergconcept met vele praktische opbergvakken

Voor nóg meer rij-, werk- en bedieningscomfort en een optimale verbinding van chauffeur, voertuig, centrale en logistieke processen, is de Arocs uitgerust met de innovatieve Multimedia Cockpit, interactive142.

Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image

Multimedia Cockpit, interactive142.

Voor nóg meer rij-, werk- en bedieningscomfort zorgt de als optie leverbare Multimedia Cockpit, interactive142 met een groot primair display (combi-instrument) van 12 inch.

Detail Zoom image

Multifunctioneel stuurwiel met touch control-buttons262.

Het multifunctionele stuur met tiptoetsen, standaard in combinatie met de Multimedia Cockpit, interactive142, verhoogt het werk- en bedieningscomfort.

Detail Zoom image

Keyless start.

De standaard voertuigsleutel zorgt voor visuele accenten en vereenvoudigt de handling. Om de motor met behulp van de motor-start-stop-knop te starten, hoeft de sleutel alleen maar in het voertuig aanwezig te zijn. Om weg te kunnen rijden hoeft de sleutel dus niet uit de jas- of broekzak te worden gehaald. Dankzij de geïntegreerde NFC-technologie kan de motor ook zonder problemen worden gestart als de batterij in de sleutel leeg is. Het optionele comfortsluitsysteem biedt nog meer comfortkenmerken en maakt bijvoorbeeld de wettelijk voorgeschreven lichtcontrole eenvoudiger.

Detail Zoom image

Parkeerrem, elektronisch met HOLD-functie; Trailer Stability Assist.

De nieuwe, elektrisch bediende parkeerrem met HOLD-functie en de wegrijhulp voor op hellingen (Hill-Holder) ondersteunen de chauffeur tijdens het rijden en zorgen op deze wijze voor meer veiligheid.

Detail Zoom image

Comfort-telefonie, met draadloos opladen. (Inductieve oplaadhouder is momenteel niet beschikbaar.)

In combinatie met de Multimedia-cockpit kan de Arocs als optie worden uitgerust met comforttelefonie en een inductieoplaadvlak op het dashboard waarop smartphones die de Qi-standaard ondersteunen, draadloos kunnen worden opgeladen.

Detail Zoom image

Radio-infotainmentsysteem.

De Arocs met lange cabine is standaard uitgerust met de Multimedia Cockpit, interactive142, die met zijn geïntegreerde radio-infotainmentsysteem voor een geheel nieuwe beleving in de cabine zorgt. Daarnaast zijn als optie een digitale radio met Digital Audio Broadcasting (DAB+) en een sound system leverbaar.

De als optie leverbare StyleLine geeft het interieur dankzij sierdelen in aluminiumlook een nog stijlvollere en moderne uitstraling.

Naast de sierlijst in aluminiumlook, het opschrift op het dashboard en het StyleLine-embleem op het opbergvak aan de buitenzijde, wordt het individuele karakter van de Arocs verder benadrukt door chroomaccenten op het lederen stuurwiel, de lederen stuurkolomhendels en de parkeerrem. De chroomranden van het combi-instrument en het secundaire multitouchdisplay262 zorgen eveneens voor schitterende accenten. Het individuele karakter wordt stijlvol afgerond door vloermatten aan de chauffeurs- en bijrijderszijde en in het midden van de cabine.

Content working comfort 04
Content working comfort 11
Content working comfort 05
Content working comfort 06

Met de als optie leverbare TrendLine geeft u de cabine dankzij sierdelen in houtlook een warme, huiselijke sfeer.

Hierbij wordt de opvallende sierlijst met het TrendLine-embleem op het dashboard geaccentueerd door houten accenten op het podest en naast het stuurwiel. Tot het interieurconcept behoren ook vloermatten aan de chauffeurszijde, bijrijderszijde en op de motortunnel, alsmede het TrendLine-embleem op het opbergvak aan de buitenzijde. Naast de houten sierdelen zorgen ook de chroomaccenten op het lederen stuurwiel en de lederen stuurkolomhendels en de chroomranden van het combi-instrument en het multitouchdisplay262 voor een individuele uitstraling.

De led-sfeerverlichting1 draagt door het behaaglijke licht in het interieur bij tot een beter woongevoel.Bijvoorbeeld door het sfeernachtrijlicht met blauwe leds en het indirecte woonlicht in amber (barnsteen). De bij de led-sfeerverlichting1 behorende lichtwekker verhoogt het comfort nog meer.

Het systeem bestaat uit meerdere, op elkaar afgestemde verlichtingscomponenten zoals bijvoorbeeld de aan het plafond aangebrachte sfeerlampring met diverse toepassingen voor dag en nacht, een leesspotje alsook diverse LED-spots.

Content working comfort 07

Sfeerverlichting, rijden en wonen (optioneel).

Alle stoelen overtuigen door het hoge zitcomfort. De bedieningselementen zijn intuïtief gerangschikt, de stoelen met bijzonder groot zitvlak en verstelbereik.

De Arocs is standaard met een geveerde chauffeursstoel uitgerust. De luchtgeveerde stoel is uiterst comfortabel, beschikt over uitgebreide verstelmogelijkheden en wordt geleverd met stoffen bekleding. Voor nóg meer comfort kunnen de geveerde comfortstoel en luchtgeveerde, geventileerde stoel als optie worden geleverd.

Content working comfort 08 2022

Geveerde comfortstoel. De als optie leverbare geveerde comfortstoel beschikt over uitstekende ergonomische eigenschappen en veel comfort. Ook de geïntegreerde stoelverwarming draagt hieraan bij.

Het individueel uitbreidbare opbergconcept draagt bij tot meer orde, efficiëntie en een eenvoudige bediening in het bouwtransport.

Content working comfort 09 2022

Wooncomfort in de L-cabine BigSpace. De 2.500 mm brede lange cabine BigSpace voor gebruik op de weg met regelmatige overnachtingen onderweg beschikt over een 2.200 mm lang en 750 mm breed comfortbed. De twee van binnen en buiten toegankelijke opbergvakken onder het bed bieden ook veel plaats voor grote voorwerpen. Voor een betere indeling zijn als optie twee verschuifbare en uitneembare aflegvakken verkrijgbaar.

Voor nóg meer comfort is als optie een groot aantal praktische uitrustingen leverbaar, zoals een 25 liter koelkast140, een hoge 15 liter opbergbox voor op de motortunnel of een middenstoel voor een tweede bijrijder. Daarnaast zijn als optie eveneens een aan bijrijderszijde aangebrachte klaptafel en een opbergnet voor de achterwand van de cabine leverbaar.

Content working comfort 10

Luchtdrukpistool. Het luchtdrukpistool met spiraalslang is uiterst handig voor het reinigen van de cabine.

Omhoog